Remco Horsten is één van de trotse eigenaren van Kollux Zeilmakerij. Hij wil dat Kollux groter zal groeien, maar wel altijd het laagdrempelige en persoonlijke karakter zal behouden. “Wij geven geen briefje aan onze medewerkers met instructie hoe het gemaakt moet worden. Nee, we maken de tekening samen met diegene die het moet maken. Dit zorgt voor een hogere betrokkenheid bij het proces.”

“Ik heb al een tijdje mijn eigen bedrijf Rehotil BV. Met dit bedrijf heb ik het importeurschap van MDT-tex. Dat is de grootste Duitse producent op het gebied van horecaparasols. Ik was voornamelijk actief op de horecamarkt. Ik regelde verkoop, met alles eromheen. Een groot nadeel van dit vak is dat het zeer seizoensgebonden is. Mensen gaan nu eenmaal minder op het terras zitten als het koud is. De winters duurde vaak net te lang waardoor ik mijn reserves moest aanspreken. Daarom zijn wij Kollux begonnen. Eerst was het alleen bedoeld om onze eigen klanten te bedienen.. Wij hebben toen links en rechts klanten geïnformeerd over onze zeilmakerij Kollux. Toen ging het hard. We zijn al een heel eind gekomen met Kollux in een jaar.”

“We hebben enkele mooie klanten mogen binnenhalen. Zo hebben wij een zeil mogen maken voor in het Willem II stadion, maar ook voor De Beekse Bergen hebben wij zeilen mogen maken. Nu zijn wij al een heel betrouwbaar bedrijf. Wij komen na wat we toezeggen. Zowel in kwaliteit als in levertijd en prijs. We vinden persoonlijke benadering en flexibiliteit heel belangrijk. Als we groeien zijn dit zeker dingen die ons blijven kenmerken. Bij ons maakt het niet uit of dat je een grote klant of een kleine klant bent. Elk eindresultaat moet op alle fronten voldoen aan de eis van de klant.”

Over vijf jaar

“Toen wij (Frank en ik) de twee bedrijven samenvoegde, hebben we ook alle activiteiten van beide bedrijven samengevoegd. Een groot deel van alle activiteiten van Soontiens verhuur hebben wij afgestaan, alleen de verhuur van tenten en benodigdheden voor in de tenten is aangehouden. Over vijf jaar hopen wij dat de partyverhuur uitgebreid is met professionele pagodetenten. Ook willen wij groeien met de Zeilmakerij met ontwikkeling en verkoop van de Glamping tenten. Ik hoop dat wij ons machinepark kunnen uitbreiden met onder anderen een hoogfrequent lasmachine. Die staat hoog op mijn lijstje.”

Meer weten over het bedrijf van Frank en Remco? Klik hier.

Ondernemersadvies Bokaal

Remco mocht samen met zijn zakenpartner Frank op de ‘Dag van de Ondernemer’ de Ondernemersadviesbokaal 2018 in ontvangst nemen. Deze bokaal kregen zij omdat ze zichzelf door alle moeilijke tijden hebben gevochten en nu een mooie doorstart maken met hun nieuwe bedrijf. “Dit is een superleuke waardering voor alle het harde werken dat wij hebben gedaan,” zegt Remco.


De Ondernemersbokaal 2018 is een award die wordt uitgegeven door het Ondernemersadvies. Deze bokaal wordt uitgereikt aan ondernemers met lef en doorzettingsvermogen. Het Ondernemersadvies is een onderdeel van de gemeente Tilburg. Het ondernemersadvies biedt ondersteuning en helpt bij het ontwikkelen van jouw zakelijke koers. Zij zijn er voor alle starters, doorpakkers, groeiers en ontwikkelaars uit de regio Midden-Brabant. Elk jaar komen meer dan 600 ondernemers naar het ondernemersadvies voor hulp. Dit jaar werd de bokaal uitgereikt op de ‘Dag van de Ondernemer’. De ‘Dag van de Ondernemer’ is een initiatief vanuit MKB-Nederland.