Startup Valuso AI sluit aan bij MindLabs

De MindLabs-familie blijft groeien. Zo ook nu weer met de komst van Valuso AI. Deze Tilburgse startup, ondersteund door IQONIC, het ondernemerslabel van Tilburg University, ontwikkelt innovatieve data- en AI-oplossingen voor het MKB en vormt dan ook een mooie toevoeging aan het MindLabs ecosysteem. Binnen dat ecosysteem versterken MindLabs partners samen de ontwikkeling van technologieën die interacteren met menselijk gedrag; oftewel human centered AI. Met de unieke mogelijkheden van deze technologieën willen partners maatschappelijke uitdagingen helpen oplossen.

AI voor MKB

Valuso AI is een startup gevestigd in Tilburg, opgericht in december 2022 door Teun Valk en Jens Pijnenburg. Het hoofddoel van Valuso AI is om kunstmatige intelligentie (AI) toegankelijk te maken voor het midden- en kleinbedrijf (MKB). Dit wordt gedaan door het aanbieden van AI-oplossingen, variërend van op maat gemaakte oplossingen tot generieke toepassingen, waarmee MKB ondernemingen kunnen profiteren van de voordelen van AI-technologieën. Bovendien fungeert Valuso AI als een waardevolle gesprekspartner om mogelijkheden voor AI-toepassingen binnen bedrijven te verkennen.

Ondernemen tijdens studeren

Teun, woonachtig in Tilburg, en Jens, woonachtig in Biezenmortel, hebben in de zomer van 2022 de master Data Science and Society afgerond aan Tilburg University. In de laatste fase van de studie zijn zij begonnen met ondernemen vanuit de drijfveer om AI toegankelijker te maken voor het MKB. Sindsdien werken zij vanuit het Intermezzo-gebouw op het terrein van Tilburg University, waar zij bij IQONIC gebruikmaken van kantoorruimte naast andere startups. IQONIC vertegenwoordigt en ondersteunt alle aspecten van ondernemerschap binnen Tilburg University. Ze helpen studenten, alumni, academici en medewerkers hun ondernemende mindset verder te ontwikkelen, zodat zij een verschil kunnen maken in de maatschappij. Bij de vraag waar ze momenteel mee bezig zijn antwoorden Jens en Teun: "We werken aan een pilot voor AI-gegenereerde online contentmarketing, waardoor bedrijven niet meer het massale schrijven van social media posts hoeven te doen. Daarnaast hebben wij een leadgeneratie project lopen, die op basis van AI-problemen blootlegt voor twee Tilburgse maakbedrijven. Deze maand starten we ook aan een project om met ondersteuning van AI, een markt in kaart te brengen voor bijvoorbeeld concurrentie- of prijsanalyses." De heren benadrukken dat ze niet op zoek zijn naar vervangende AI-oplossingen, maar de waarde zien in een aanvulling van AI op werkzaamheden. "Want de kracht ligt uiteindelijk in het succesvol uitrollen van mens-AI samenwerkingen", vinden ze.

MindLabs

"Door de missie en visie van Valuso AI en de waarden waar MindLabs voor staat, is de keuze om bij deze organisatie aan te sluiten een logische volgende stap voor het bedrijf", leggen Teun en Jens uit. "Door deel uit te maken van MindLabs kunnen wij onze expertise inzetten om innovatieve oplossingen te bieden voor uiteenlopende vraagstukken die binnen het ecosysteem aanwezig zijn." 

Tilburg als ondernemersstad

Tilburg als ondernemersstad wordt tot dusverre als erg positief ervaren. "Om te beginnen met de kans die ons wordt geboden om kantoorruimte te gebruiken bij IQONIC en daarbij ook coaching te krijgen in het opzetten van de startup. Daarnaast zijn er ook veel ontwikkelingen, zoals het recent openen van MindLabs en gebouw 90 in de Spoorzone. Daarnaast zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om coaching te krijgen of bijeenkomsten bij te wonen", legt Jens uit. Teun vult aan: "Ook worden hier in de regio veel netwerkevents gehouden waarbij we kennismaken met andere ondernemers die mee proberen te denken met ons en daarbij klaarstaan om tips te geven of te sparren over nieuwe ideeën". wat super is!. 

MindLabs

MindLabs is een samenwerkingsverband waarin drie kennisinstellingen, overheden en een groeiend gezelschap van bedrijfspartners, maatschappelijke instellingen en startups participeren. Met een gloednieuw pand in Spoorzone Tilburg is de missie om de ontwikkeling van mens en maatschappij te versnellen door kennis en toepassing van interactieve technologie te verbinden met ondernemerschap. Hierbij staat de interactie tussen mens en technologie centraal.

Meer over MindLabs