Jumbo Foodmarkt nieuwe partner Willem II Betrokken

Jumbo Foodmarkt is de nieuwe maatschappelijk partner van Willem II Betrokken. De Jumbo-vestiging in het Stappegoor-gebied, op steenworp afstand van het Koning Willem II stadion, levert in het seizoen 2023 – 2024 graag een bijdrage aan de maatschappelijke initiatieven van de club.

Foto: René van Schijndel (Jumbo Foodmarkt Nederland), Hans Zwijsen (Jumbo Boschdijk Eindhoven), Geert-Jan Kuper (Jumbo Foodmarkt Tilburg), Coen van Hoof (voorzitter Willem II Betrokken) en Meike van Gool (Willem II Betrokken).

Jumbo Foodmarkt gaat onder andere levensmiddelen beschikbaar stellen voor de projecten van Willem II Betrokken en stelt het ‘proeflokaal’ in het grote filiaal beschikbaar voor de kooklessen van Playing for Success, waardoor deelnemers daaraan in een inspirerende omgeving kookles krijgen. De kersverse samenwerking is een initiatief van Hans Zwijsen.

Stichting Willem II Betrokken

Om voetbal en samenleving zo goed mogelijk met elkaar te verbinden is in 2016 Stichting Willem II Betrokken opgericht. Willem II Betrokken ondersteunt, begeleidt en initieert maatschappelijke initiatieven in Tilburg en omgeving, hierbij gebruikmakend van de kracht en uitstraling van Willem II. De profvoetballer en trainer als rolmodel en het Koning Willem II stadion als inspirerende (leer)omgeving maken de doelgroepen sterker en vergroten hun kansen. Samen met partners en door activiteiten en projecten zet de stichting zich in voor iedereen in Tilburg en beïnvloeden ze de samenleving op een positieve manier. Daarbij richten ze zich op talentontwikkeling, parrticipatie en positieve gezondheid. 

Bij elk initiatief dienen meerdere lokale partijen betrokken te zijn waardoor verbinding ontstaat tussen ondernemers, maatschappelijke organisaties, welzijn, onderwijs en (Til)burgers. Tenslotte dient een initiatief een duurzaam karakter te hebben. Stichting Willem II Betrokken opereert onafhankelijk van de sportieve bewegingen van Willem II. De stichting wordt bestuurd door een zestal leden afkomstig uit een breed maatschappelijk werkveld. In het bestuur zijn zowel het primair- als voortgezet onderwijs vertegenwoordigd evenals welzijn en ondernemers uit Tilburg. Daarnaast is er een zetel voor de algemeen directeur van Willem II. 

Interview Willem II Betrokken

De functie van coördinator bij stichting Willem II Betrokken is Suzanne Albregts op het lijf geschreven. Ze is Tilburgse in hart en nieren, vond Willem II altijd al een ‘geweldige club’ en ze voelde al vanaf haar start in 2016 aan hoe succesvol de toen nieuwe stichting weleens zou kunnen worden. “De betekenis van een voetbalclub als Willem II voor Tilburg is enorm krachtig. Als club wil je iets terugdoen voor de stad. Daarom zetten we onze kracht in om de stad een stukje fijner te maken voor iedereen.”

Lees meer